depurtat.ro

La finele acestui articol speram noi sa aveti o idee clara a serviciului de livrare eMAG EasyBox. eMAG este cel mai mare magazin online din Romania dpdv al vizitatorilor pe site cat si al comenzilor facute de-a lungul anului sau in cadrul campaniilor speciale de reduceri precum Black Friday.

yves-rocher.ro

Pentru a extinde gama de produse comercializate, dar și pentru a susține companiile care își doresc acces către o piață mult mai mare de clienti, a fost lansată platforma eMAG Marketplace. Platforma eMAG Marketplace reunește peste 16.000 de selleri care vând atât la nivel locat cât și peste graniță.

Cu asemenea date evident ca retailer-ul online a fost nevoit sa investeasca enorm atat in mecanica livrarilor (noi depozite, automatizare, logistica intr-un cuvant) cat si sa ofere cat mai multe modalitati de livrare a produselor. Vremurile in care se faceau cozi in magazinele fizice ca urmare a comenilor online a trecut. Chiar daca inca exista showroom-urile unde clientii din zona prefera sa vada sau sa primeasca produsul comandat offline sau online.

 

vezi harta easyBox

 

eMAG easyBox este un concept lansat de eMAG prin care produsele mici si medii pot fi trimise intr-un sertar (cutie) securizat intr-o locatie convenabila pentru tine in sute de locatii din tara (posta, benzinarii, magazine terte, etc). Hai sa raspundem la intrebarile referitoare la easyBox iar la final sa mentionam care ar fi dupa parerea noastra avantajele si dezavantajele acestei metode de livrare, urmare a parerilor utilizatorilor.

 

Ce este eMAG easyBox?

 

eMAG easyBox este un concept de livrare a produselor comandate online prin care clientului i se pune la dispozitie o caseta (eMAG ii spune sertar) securizata de unde isi poate ridica produsul. La easyBox se pot livra doar produse comandate online. Odata ce comanda a ajuns in locatia easyBox, clientului i se va pune la dispozitie un cod cu care poate deschide micul seif. Codul poate fi sub forma de PIN sau cod de bare (QR), cel din urma necesita sa aveti telefonul smart la dvs.

Daca vreti, puteti spune ca easyBox este o casuta postala securizata printr-un cod nu printr-o cheie, asa cum unii dintre noi aveau la comunistele oficii postale. Singura diferenta este ca cheia este digitala iar accesul la aceasta casuta este temporar, doar pe perioada de ridicare a coletului.

 

Care sunt locatiile eMAG easyBox?

 

Sunt sute de locatii easyBox in toata tara. Produsele dorite sunt livrate intr-un locker securizat, disponibil nonstop in mai multe puncte de ridicare din Bucuresti, Ilfov, Iași, Timisoara, Brașov, Cluj, Constanta, Arad, Bacau, Ploiesti, Oradea si Braila. Locatile actualizate (vechi si noi) precum si programul fiecărui easybox poate fi consultat în harta interactiva easyBox de aici.

 

Ce magazine livreaza in easyBox?

 

Pe langa magazinele din platforma eMAG Marketplace ce au contract cu Sameday si sunt mentionate explicit inaintea comenzii, puteti acum solicita livrarea in locatiile easyBox si la comenzile facute pe site-urile pcgarage.ro si fashiondays.ro.

 

Cum functioneaza easyBox?

Rapid si usor! Cei 3 pasi sunt:

 • Adauga produsele in cos si selecteaza modalitatea de Ridicare personala.
 • Alege eMAG easybox si unul dintre punctele de livrare din lista.
 • Cand comanda ta ajunge in locker, vei primi de la Sameday un e-mail cu un cod QR si un SMS cu codul PIN. Ai 36 de ore sa ridici produsul. Scanarea codului QR sau introducerea codul PIN la punctul de ridicare va duce la deblocarea compartimentul in care se afla coletul. Nu dureaza mai mult de 5 secunde.

 

Ce produse ajung in easyBox?

 

Evident din motive ce tin de dimensiunea easyBox-urilor vorbim doar de livrarea pachetelor de dimensiuni mici sau medii, veti fi instintat inaintea fiecarei comenzi online la alegerea modalitatii de livrare daca aceasta modalitate este posibila.

 

Doar eMAG livreaza in easyBox?

 

Nu. Prin sistemul sameday easyBox se pot livra si produse achizitionate de la terti cu conditia ca acestia sa fie parteneri in eMAG marketplace. Spre exemplu, se pot face livrari easyBox din magazinul Fashiondays precum si cu partenerii ce au contract incheiat cu Sameday. In cazul in care faceti o comanda online de la un partener eMAG ce permite livrare easyBox acest lucru se va mentiona explicit in formularul de comanda.

flanco.ro/

 

Cand poti ridica coletul easyBox?

 

Poți ridica produsele din easybox la orice oră din zi și din noapte cu mici exceptii, în maximum 36 de ore de la momentul în care ești anunțat prin SMS sau 72 de ore în cazul comenzilor livrate vineri, sâmbătă sau duminică. Excepție fac easybox-urile amplasate în centrele comerciale, al căror program coincide cu cel al centrului. Programul fiecărui easybox poate fi consultat și în harta interactiva easyBox de aici.

 

Cat costa livrarea prin easyBox?

 

 • Pentru produsele vândute de eMAG, cumperi de minimum 1500 de lei, iar livrarea este gratuită. Pentru comenzile sub 1500 de lei, livrarea la easybox costă 4,99 lei. Plafonul este oarecum destul de mare dar cei aproape 5 lei pentru restul este chiar OK.
 • Pentru produsele vândute de magazinele partenere Marketplace costul de livrare difera si îl găsești în pagina fiecărui produs în parte.
 • Indiferent de valoarea comenzii, exclusiv în cazul plăților direct la easybox cu cardul, se aplică o taxă de ramburs de 2.5 lei.

 

Se poate plati livrarea easyBox la primire?

 

Da, poți să plătești livrarea easyBox la primirea coletului insa doar cu cardul, în cazul easybox-urilor cu POS. Vei primi chitanța în format electronic pe adresa de email asociată contului tau eMAG. Se aplica o taxa de 2,5 lei.

 

easyBox este o livrare rapida?

 

Putem spune ca da. In cazul achizitiei de produse comercializate de eMAG timpul de livrare de la momentul comenzii pana la deschiderea seif-ului a fost si de 4 ore! In cazul partenerilor eMAG ce au contract semnat cu firma de curierat Sameday se poate observa (empiric) o intarziere a livrarii de 2 zile in cazul in care aceste pachete nu se afla in depozitele eMAG.

 

Avantaje easyBox

 

 • Avantajele sunt evidente, comanzi cand vrei tu si ridici cand vrei tu incadrandu-te in intervalul cunoscut. Astfel nu veti mai sta in casa sau lasa vorba la vecini in cazul in care curierul este ratacit in trafic si “va sun eu inainte in martea in care ajung”.
 • Un alt avantaj este faptul ca accesul la easyBox cu exceptia celor din centrele comerciale este liber 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Si asta fara sa stati la coada asteptandu-va randul. Singurul “client” al casutei easyBox sunteti dvs.
 • Nu doar articolele comercializate de eMAG pot fi trimise prin easyBox ci se pot comanda si produsele comercializate de catre tertii platformei eMAG Marketplace (doar cei ce au contract cu Sameday si sunt mentionati explicit pe site-ul eMAG). Un mare plus, asa scapati de durerile de cap si de plata unor taxe de transport cerute de magazinele ce nu au avut suficienta putere de negociere a pretului cu granzii curieratului din Romania.
 • Dureaza 5 secunde sa introduci PIN-ul sau sa scanezi QR-ul si sa se deschida usita!
 • Poti trimite PIN-ul unui prieten sa ridice pachetul in locul tau, accesul la easyBox nu necesita utilizarea device-ului personal si in niciun caz nu este nevoie de vreun act de identitate.

 

Dezavantaje easyBox

 

Eu am gasit doar 4 dezavantaje ale livrarii prin easyBox:

 • primul fiind cel ca nu puteti plati la livrare cu cash, si asta din motive evidente.
 • al doilea minus este acela ca nu orice produs este pretabil a fi livrat prin acest sistem.
 • al treilea dezavantaj relativ la rezervarile in showroom este perioada in care aceste produse pot fi ridicate (36-72 ore in easyBox respectiv minim 72h in showroom de la primirea instintarii).
 • al patrulea, taxa ramburs plata cu cardul. De regula aceasta taxa ar trebui sa achite costurile transferului de bani prin curier catre magazin. In acest caz vorbim de o plata cu cardul. Evident ca si aici sunt anumite costuri catre procesatorul de plati insa nu se justifica o taxa pe card de 2,5 RON, taxa ce in cazul platii pe site nu se aplica. Consider aceasta taxa drept “romanism” insa efectele sunt mai mult decat suportabile, parerea noastra este ca totusi acest serviciu aduce plus-valoare clientului mai mare de 2,5 lei.

 

Apare o problema cu easyBox! Cum o rezolv?

 

Pentru orice probleme cu livrarea prin easyBox, eMAG pune la dispozitie nr. de telefon 0722250000 unde vei fi indrumat pentru rezolvarea acesteia.

 

Cine livreaza coletele catre easyBox?

 

Coletele easyBox sunt livrate de catre curierul Sameday, ce face parte din grupul firmelor afiliate eMAG odata cu achizitia de catre eMAG a unui pachet de 80% din actiunile transportatorului in 2017.

 

answear.ro